Daler Camping

Honden in Denemarken / Hunde i Denmark:

Bij ons op Daler camping verblijven honden gratis.

Op vakantie wil je geen stress. Hou je daarom aan de Europese regels.

De onderstaande punten gelden altijd, in héél Europa:

  • identificatie chip
  • Europees huisdierenpaspoort
  • geldige rabiësinenting

Dit geldt voor iedere hond die Denemarken in wil:

Honden jonger dan 3 maanden mogen Denemarken niet in. Sinds 3 juli 2004 heeft iedere hond die de grens over gaat een Europees paspoort nodig en is identificatie door middel van een chip verplicht. Eerst was een tatoeage ook nog toegestaan. Maar per 2 juli 2011 is alleen nog een chip toegestaan. Daarnaast moet je hond tegen rabiës (hondsdolheid) zijn ingeënt.

kleurplaat Hond

Verbod bepaalde hondenrassen:

Sinds 1 juli 2010 zijn de volgende hondenrassen niet toegestaan: Pitbull Terriër, Tosa Inu, American Staffordshire Terriër, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Centraal-Aziatische Ovtcharka, Kaukasische Ovtcharka, Zuid-Russische Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak.

Voor dieren die op deze rassen lijken, moet de eigenaar kunnen bewijzen dat zij niet tot deze rassen behoren (d.m.v. een stamboom). Honden die vóór 17 maart 2010 zijn aangeschaft (ook bewijzen), mogen Denemarken wel in als ze aangelijnd zijn aan een korte lijn van maximaal 2m lengte, een muilkorf dragen en niet in Denemarken worden verkocht.

Hoewel de hond meestal alleen kan blijven in de caravan of camper, is het géén goed idee om hem, in het begin van de vakantie alleen te laten. De hond kan gefrustreerd raken, omdat hij zich alleen voelt in een onbekende omgeving. Neem bijvoorbeeld een deken mee die de hond kent van thuis, zodat hij zich op zijn gemak voelt in zijn nieuwe "onderkomen".
 
Voor de beste vakantie met je hond is het een goed idee om na te kijken wat de plaatselijke regels zijn als je met je hond de natuur in gaat. Hund i snor is Deens voor hond aan de lijn. Deze waarschuwingen zie je met name in bossen en langs de kust, maar ook op andere plaatsen kun je deze teksten tegen komen.
 
Tenzij anders aangegeven, moet je je hond aan de lijn houden, omdat loslopende honden de wilde dieren (vogels) bang kunnen maken. Zelfs een hond aan een lijn kan eng zijn voor kinderen en mensen die bang zijn voor honden, dus toon respect voor anderen.
Hondvriendelijke bossen en stranden:
In Denemarken vind je meer dan 100 bossen waar honden los mogen lopen. In de wintermaanden, van 1 oktober tot 31 maart, kun je je hond meenemen naar de meeste stranden, maar er zijn uitzonderingen, dus let op de plaatselijke borden. Hoewel honden vrij mogen rennen, moet je je hond nog steeds volledig onder controle kunnen houden.
 
Højer